top of page

1) 09/2019: Logo Seçimi

Proje logosunun oluşturulması, bu projedeki ilk işbirliği faaliyeti olacaktır. Farklı ortaklar tarafından üç proje logosu önerisi yapılacaktır. Etwinning'e yüklenecekler ve bu projedeki tüm katılımcıları temsil edecek kazanan logoyu seçmek için bir seçim haftası planlayacağız. Bu logo, proje boyunca oluşturulan tüm platformlarda ve materyallerde, aktivitelerde ve diğer öğrenme ürünlerinde kullanılacaktır.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

2)09/2019: Sağlık Anketi

Erasmus komitesi, bu projenin başında sahip olduğumuz sağlıklı alışkanlıkların seviyesini değerlendirmek için okullarının her birinde bir anket düzenleyecektir. Okul personeli, öğrenciler ve ailelerin katılımı gerekecektir. Sonuçlar ilk Öğretmenler toplantısında paylaşılacak, böylece hepimiz başlangıç ​​noktasının ne olduğunu bileceğiz. Her okul, anket sonuçlarına göre bir SWOT analizi hazırlayacaktır.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

3)10/2019: Okulda Şarkı

Ekim 2019 ve sonrasında, öğrencilerimizi refahı artırmak ve öğrencilerimiz ve okul personelimiz üzerinde iyi bir ruh hali geliştirmek için, öğrenciler okula geldiklerinde ve dışarı çıktıklarında okul ses sistemi kullanılarak okulun her yerinde belirli bir proje ile ilgili şarkı çalınacaktır. Farklı türlerde sağlıklı değerler içeren şarkılar seçeceğiz. Bu etkinliğin son ürünü, söylediğimiz şarkıların bir derlemesi olacak.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

4) 11/2019: Dinamik Oyun Zamanı

Projenin Kasım ayının ilk yılından bu yana, mola süreleri, çocuklarımızın oyun zamanlarında oynamasını istediğimiz farklı etkinlikler, malzemeler veya oyunlarla dinamik hale getirilecek. Çocuklarımızın farklı malzemeler kullanarak eğlenmelerini ve hareketsizliği önlemeyi ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmelerini istiyoruz. Arabuluculuk Kulübü üyeleri, sosyal becerileri daha az olan öğrencileri sosyal ve aktif oyunlara katılmaya teşvik etmekle sorumlu olacaktır. Beden Eğitimi dersleri, çocukların oyun zamanlarında ne tür oyunlar veya aktiviteler oynayacağına karar vermede yardımcı olabilir. Son ürün, farklı Sosyal Medya'ya yükleyeceğimiz resimler ve videolar olacak.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

5)11/2019: Geri Dönüşüm Kulübü

Her okulda bir geri dönüşüm kulübü kurulacaktır. Bu grubun ana görevleri şunlardır:

- Öğrencileri geri dönüşüm ve Geri Dönüşüm kutularının kullanımı konusunda duyarlı hale getirilmesi.

- Kendi kompostumuzun yaratılması.

- Okuldaki geri dönüşüm sisteminin denetlenmesi.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

6)12/2019: Geleneksel Oyunlar

Nihai ürün, her okuldan farklı Geleneksel Oyunların bir film derlemesi olacaktır. Öğrenciler Beden Eğitimi derslerinde kendi kültürlerinin takdirini ve diğerlerine karşı saygıyı geliştirerek, Kültürel Miras bilgisini artırarak çalışacaklardır.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

7) 01/2020: Açlığa Karşı Yarış

Her yıl her okul açlıkla mücadele için faydalı bir yarış düzenleyecektir. Öğrencileri dünyada ne kadar şanslı olduğumuz konusunda duyarlı hale getirmek ve onları diğer kültürlerin yaşayabileceği zorluklardan haberdar etmek için. Bu faaliyetin nihai ürünü Sadaka bağışlanacak. Etkinlik gelecek yıl Ocak ayında tekrar gerçekleştirilecek.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

8) 02/2020 Çöp Toplama Mücadelesi

Şubat 2020 ve sonrasında, projenin son beş döneminde, okullarımıza yakın bölgelerden çöp toplayacağız. Çöp toplamadan önce, sonra bir tane daha resim yayınlayacağız ve Sosyal Medya'da akılda kalıcı bir slogan yazacağız. Bu etkinlik, çöpün çevremizi nasıl etkilediğine ilişkin daha önceki bir araştırmayla bağlantılı olacaktır. Bu araştırma öğrencilerin yaptıkları işbirliği ve araştırma çalışmalarını gösterecektir. Her ne kadar bu etkinlik her dönem bir kere yapılacak olsa da, öğrencilerin günlük yaşamlarında mümkün olduğunca uygulamalarını istiyoruz.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

9) 03/2020: Akıllı Beslenme

Meyve bahçeleri gezileriyle öğrenciler yemeğin nereden geldiğini tüm süreçleri farklı görevlerle öğrenirler:

- Tohumlama ve hasat işlemlerinin resimleri okul kantinlerinde sergilenecektir.

- Yemek sırasında okul kantinlerindeki ses seviyesini ölçmek için ses ölçer kurulacak.

- En bilinçli yiyenler için ödül sistemi.

- Sindirim süreci ve dikkatli tırnak taramaları.

Bu etkinliğin son ürünü, yemek saatlerinde nasıl dikkatli olunacağına dair durumların bulunduğu bir dikkat videosu olacaktır.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

10) 04/2020: Dünya Ağaç Günü

Dünya Ağaç Günü'nün 50. yıldönümünü anmak için, her okul proje boyunca diğer okullarla yakın bağlantıları sürdürmek için bir ağaç dikecek ve proje bittikten sonra. Etkinliği ve bu projedeki ortaklığımızı hatırlamak için bir plaka olacak.

11) 04/2020: Kır Gezisi Etkinliği

7 Nisan'da Uluslararası Sağlık Günü'nü kutlanmaktadır. Kırsal kesimde ailelerle bir trekking etkinliği planladık. Bu etkinliğin son ürünü, hepimiz farklı Avrupa ülkelerinden farklı manzaraları takdir edip değer verebilmemiz için eTwinning'te paylaşılacak bir Powerpoint sunumu oluşturulması olacaktır. Etkinlik her yıl gerçekleştirilecektir.

 

12) 05/2020: Aşçı Sensin Kanalı

Bu aktiviteyi gerçekleştirmek için aşağıdaki görevler gereklidir:

- Okul bahçesi / meyve bahçesi kur

- Bahçemizde bulunan farklı ürünleri QR kodlarıyla etiketleyin ve tanımlayın.

- Yetiştirdiğimiz sebzeleri dikin, özen gösterin ve toplayın.

Öğrencilerin her topladığımızda kendi sebzelerimizi pişirerek videolar yükleyecekleri "You Cook" adlı bir Youtube kanalı oluşturacağız.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

13) 06/2020: Bisiklet Turu

Haziran ayı boyunca Beden Eğitimi derslerinde, iyi hava koşullarından yararlanarak, öğrenciler şehir etrafında grup halinde bisiklete binecek ve yakındaki bir şehri ziyaret edecekler. Güzergah öğrencilerin yeteneklerine göre ayarlanacaktır. Bu etkinliğin son ürünü, yerel gazetemizde bununla ilgili bir makale yayınlamak olacaktır.

ETKİNLİĞİMİZİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

14)07/2020: ETwinning Tartışması

Temmuz ve Ağustos 2020 ve 2021 aylarında, öğrencilerimize eTwinning konusunda proje hakkında iletişim kuracakları ve fikir alışverişinde bulunacakları bir alan sağlayacağız.

TÜRKİYE ULUSAL AJANSIN KATKILARIYLA

bottom of page